terbuka kelantan

video

games ni aku main kat dewan telipot kota bharu.
beregu dengan kawan aku..ma'bus.
ni dah kat semi final.
kitorang menang dalam games ni.

video

pastu kitorang dapat pegi final.
sayangnya kitorang kalah dengan adik hafiz hashim.
memang hebatlah dia main.
ape pun kitorang tetap dapat hadiah.
naib johan kan..dapat jugak merasa RM700.
alhamdulillah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kursus induksi












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

waja1651


rasa rajin pulak ari ni nak menulis.
nilaa kereta kesayangan aku.biarpun tidak segah kereta
mewah di luar sana, tapi aku teramat sayang kat kereta ni.
banyak kenangan aku dengan kereta waja aku ni.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

badminton


baru hari ni dapat post entri pasal diri aku sendiri.kalau tak kenal maka tak cinta.
jadi aku ceritalah pasal aku punya hobi dulu.
aku memang obses dengan sukan badminton.sejak sekolah rendah lagi dah mula 
bermain sport ni.memang dah sebati dalam diri aku lah katakan.
ingat lagi waktu dulu-dulu semasa aku nak ambik pmr.
sampaikan ayah aku sembunyikan raket gara-gara aku terlalu suka sangat bermain badminton.
tapi aku ni seorang yang keras kepala.


aku pergi menyusup masuk secara senyap-senyap ke dalam bilik ayah bila dia tak ada di rumah.
puas aku mencari di mana raket kesayangan aku tu.
rupa-rupanya ayah sembunyikan di bawah katil.
sukanya hati aku..apalagi aku terus ambik raket aku tu dan tukarkannya dengan raket lama.
aku terus saja pergi bermain dan bila selesai, aku letakkan semula
kat tempat ayah sembunyikan..jahatkan aku?


aku selalu masuk games kalau ada saje peluang.
hobi aku ni berterusan sampai aku melanjutkan pelajaran ke politeknik
dan sampailah aku dah bekerja sekarang ni.
pantang ada masa free, aku akan keluar bermain dengan rakan-rakan.
kira dah expert lah pasal badminton ni.


aku harap dapat pergi jauh lagi lepas ni.
dapat beraksi dalam games yang lebih besar dan berprestij.amin.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

grenade



Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

noktah cinta


Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Ternyata kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya



Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya


Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dimana



Di mana di mana
Di mana ku harus mencari
Cinta yang sejati
Yang mampu tuk sirami
Hati ini
Hingga sejuk terasa
Batin ini
Ohhh..

Jangan jangan
Jangan kau pergi
Jangan jangan
Tinggalkan aku
Tak Pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
Ohhh.. Ohhh..
Kaulah penebus cintaku
Ohhh.. Ohhh..
Surya atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku

Kini kutemukan
Tak perlu lagi ku mencari
Cinta yang sejati
Yang mampu tuk sirami
Gejolak di dalam hati ini
Hingga sejuk terasa
Batin ini
Ohhh.. Ohhh..

Jangan jangan
Jangan kau pergi
Jangan jangan
Tinggalkan aku
Tak Pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
Ohhh.. Ohhh..
Kaulah penebus cintaku
Ohhh.. Ohhh..
Surya atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Ohhh.. Ohhh..
Kaulah penebus cintaku
Ohhh.. Ohhh..
Surya atas duniaku
Ohhh.. Ohhh..
Kaulah penebus cintaku
Ohhh.. Ohhh..

Surya atas duniaku
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..
Ohhh.. Ohhh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sedetik lebih




Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

awan nano




Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri
Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu
Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu
Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS